Blog

Noi credem în găsirea aliajului potrivit pentru fiecare necesitate a clienților noștri, pe baza punctelor forte individuale ale fiecărei clase. Atunci când aveți nevoie de rezistență superioară la coroziune, un aliaj care merită luat în considerare este INCOLOY Alloy 825.
INCOLOY Alloy 825 face parte dintr-o gamă de aliaje care utilizează metalul molibden. Acest mineral este un adaos popular la aliaje, deoarece are un punct de topire ridicat – al șaselea cel mai înalt dinte elemente. Marea majoritate a producției mondiale de molibden este creată exclusiv în scopul producerii de aliaje și superaliaje de înaltă rezistență.
Deși există multe aliaje care folosesc acum molibden, INCOLOY Alloy 825 este considerat precursorul acestora – și credem că originalul este adesea cel mai bun! Punctul său forte este nivelul ridicat de rezistență la coroziune, așa că dacă sunteți în căutarea unui aliaj pentru utilizare în medii reducătoare sau oxidante, atunci merită cu siguranță aruncat o privire.
REZISTENTA LA COROZIUNE
Pe lângă molibden, acest aliaj este un amestec de înaltă calitate de nichel, fier și crom, cu materiale suplimentare, inclusiv cupru și titan. Compoziția atent echilibrată a elementelor este cea care îi conferă rezistența excepțională la mediile corozive.
Fiecare dintre componente își aduce aportul pentru a contribui la rezistența generală a aliajului. Nichelul, de exemplu, conferă o bună rezistență la fisurarea causata de stress si de ionii de clor , precum și rezistență în medii reducătoare, cum ar fi cele care conțin acizi sulfuric și fosforic.
Molibdenul-metalul minune menționat mai sus ajută la rezistența la coroziune in pucte și fisuri. Cromul ajută la rezistența la substanțele oxidante, precum acidul azotic, nitrații și sarea oxidantă; în timp ce titanul, atunci când este tratat termic, poate stabiliza aliajul împotriva sensibilizării la coroziunea intergranulară.
Aliajul total este cu adevărat o sumă a tuturor componentelor, dovedindu-se incredibil de util într-o gamă variată de aplicații, cum ar fi schimbătoare de căldură pentru procesarea chimică, echipamente de control al poluării, puțuri de petrol și conducte de colectare a gazelor, producția de acid, operațiunile de decapare, reprocesarea combustibilului nuclear și manipularea deșeurilor radioactive.
ALTE BENEFICII
Deși rezistența sa la coroziune este principalul motiv pentru care clienții noștri optează pentru a lucra cu INCOLOY Alloy 825, acesta are și alte avantaje datorită compoziției sale. Poate fi folosit într-o gamă de medii de temperatură, de la criogenic scăzut la moderat ridicat.
De asemenea, poate fi prelucrat la rece pentru a-și crește substanțial rezistența și prezintă o rezistență bună la impact atunci când este utilizat la temperatura camerei, mentinand-o si la temperaturi criogenice.
Acesta este un aliaj care poate fi prelucrat și sudat cu ușurință prin procese convenționale, făcându-l ușor de prelucrat pentru o gamă largă de utilizări finale. Temperaturile de recoacere sunt critice în menținerea nivelurilor de rezistență la coroziune pentru care este cunoscut acest aliaj, așa că trebuie prelucrat cu atenție.

Pentru specificațiile tehnice detaliate ale acestui aliaj, consultați pagina dedicată de pe site-ul nostru.