Blog

Aliajele Inconel sunt produse importante în cadrul industriilor de control al poluării și de prelucrare a deșeurilor, capabile să reziste la unele dintre cele mai extreme medii industriale.

Controlul poluării și procesarea deșeurilor este o industrie esențială și una care are standarde riguroase de îndeplinit. Ca atare, materialele utilizate în construirea de noi fabrici sau în repararea, restabilirea și modernizarea fabricilor vechi, trebuie să fie superioare din punct de vedere tehnic și capabile să asigure siguranța și longevitatea echipamentului.

Există o cerere continuă și din ce în ce mai mare de sisteme industriale, ceea ce la rândul său pune presiune asupra inginerilor de proiectare pentru a furniza cele mai bune produse pentru a rezista la condițiile dure și agresive

Aliajele de înaltă calitate sunt necesare pentru realizarea utilităților electrice și a sistemelor municipal de gestionare a deșeurilor periculoase, unde materialele sunt supuse unor medii extreme. Aliajele sunt utilizate pentru multe aplicații, inclusiv garnituri de stivă, spălătorii, tuburi de cazan și schimbătoare de căldură.

Aliajele Inconel sunt adesea folosite pentru a îndeplini aceste cerințe excepționale, deoarece sunt cunoscute pentru performanțele lor fiabile chiar și în cele mai solicitante situații. Aruncăm o privire mai detaliată la două dintre produsele utilizate în cadrul controlului poluării și procesării deșeurilor.

Inconel Alloy 625

Inconel Alloy 625 este un material popular utilizat într -o gamă largă de industrii, datorită combinației sale de rezistență ridicată, prelucrarii excelente și rezistenței la coroziune deosebite. Această proprietate finală este cea mai valoroasă atunci când selectați un material pentru utilizare în controlul poluării și procesarea deșeurilor.

Inconel Alloy 625 este un aliaj cu combinatie solidă de nichel, crom și molibden, plus niobiu, care lucrează împreună pentru a oferi o rezistență superioară la mediile corozive excepțional de severe. Această compoziție echilibrată asigură rezistență la oxidare chimice, precum și la medii care nu sunt oxidante. De asemenea, este rezistent la coroziunea de pitting și crevasa.

Ca atare, poate fi utilizat în aplicații pentru toate tipurile de prelucrare a deșeurilor. Acesta a fost recomandat ca material de construcție pentru un rezervor de depozitare pentru a gestiona deșeurile chimice, de exemplu, care pot include acizi clorhidric și azotic. Acești doi acizi creează probleme de coroziune opuse și, de obicei, un material care protejează împotriva unei forme de coroziune ar fi atacat de celălalt. Inconel Alloy 625 este neobișnuit și excepțional de util pentru a putea face față unui spectru atât de larg de condiții corozive simultan.

Inconel Alloy C-276

Inconel Alloy C-276 este, de asemenea, cunoscut pentru rezistența sa de coroziune remarcabilă față de o gamă largă de medii corozive, atât acid, cât și alcalin. Continutul său de nichel, crom, molibden și unul controlat de tungsten îl fac perfect pentru situații sever corozive, cum ar fi cele găsite în controlul poluării și procesarea deșeurilor.

În stațiile de tratare a fluidelor de deșeuri, aliajul inconel C-276 este utilizat în secțiunile cele mai agresive ale sistemului, datorită capacității sale de a rezista la mai multe tipuri de coroziune. Aceasta include coroziunea generală, fisurarea causata de stress, coroziunea de pitting și crevasa, precum și o rezistență excepțională la acidul sulfuric și acidul clorhidric.

Conținutul de molibden adaugă rezistență la coroziunea localizată, cum ar fi pitting -ul, în timp ce conținutul scăzut de carbon minimizează precipitațiile de carbură în timpul sudării pentru a menține rezistența la atacul intergranular.

Pentru a afla mai multe despre aceste aliaje și despre celelalte aliaje Inconel, vă rugăm să vizitați site -ului nostru.