Blog

Aruncăm o privire în profunzime asupra elementului și de ce se dovedește atât de util în producerea aliajelor de înaltă calitate

Toate aliajele metalice care sunt furnizate de BSW Metals au nichel ca si componentă cheie. Aceasta variază de la nichel pur comercial, la aliajele INCONEL, INCOLOY și MONEL, care au fiecare un procent diferit de nichel în componența lor.

Elementul chimic nichel este atât dur, cât și ductil și, de asemenea, este natural rezistent la coroziune, acestea fiind motivele cheie pentru care este popular pentru utilizare în aliajele metalice. Nichelul a fost folosit de multe sute de ani, datând din 3500 î.Hr. când a fost folosit în starea sa naturală meteorică de aliaj nichel-fier. A fost apoi izolat și clasificat ca element în 1751.

În prezent, un procent mare din producția mondială de nichel este destinată utilizării în nichel-oțel și oțel inoxidabil, precum și în alte aliaje și superaliaje comune, inclusiv INCONEL și INCOLOY. Pentru a crea aceste superaliaje perfect echilibrate, nichelul este amestecat cu atenție cu alte elemente, atât pentru a îmbunătăți cât și a extinde proprietățile sale. Rezultatul este o gamă de materiale care sunt foarte rezistente la multe forme de coroziune, puternice, ușor de prelucrat și capabile de utilizare în medii cu temperaturi ridicate.

NICHEL PUR COMERCIAL

Calitățile de nichel pur comercial au minimum 99% nichel în compoziția lor. Ele fac un material excelent care este foarte rezistent la substanțele chimice reducătoare și aliajele caustice, are o conductivitate electrică și termică bună și este atât puternic, cât și ductil. BSW Metals oferă atât Nichel 200, cât și Nichel 201, care sunt similare, dar Nichel 201 are mai puțin carbon.

Nichel 200 este utilizat într-o gamă largă de domenii, cum ar fi transportul aerospațial și chimic, datorită rezistenței sale ridicate la coroziune. Nichel 201 este mai potrivit în situațiile în care temperaturile vor crește peste 315°C datorită conținutului său mai scăzut de carbon. De asemenea, sunt adesea double certificate pentru a reuni puterea Nichel 200 și controlul compoziției din Nichel 201.

ALIAJE DE NICHEL

În timp ce nichelul pur comercial are o mulțime de utilizări esențiale într-o gamă largă de industrii, poate fi costisitor, dar nici nu poate oferi beneficiile unor superaliaje care introduc un amestec de alte elemente pentru a adăuga proprietăți mai atractive.

În industria petrolului și gazelor, de exemplu, există avantaje distincte ale utilizării aliajelor metalice față de metalul pur. Aliajul INCONEL 625, de exemplu, are un conținut minim de nichel de 58%, precum și niveluri ridicate atât de crom, cât și de molibden, care toate lucrează împreună pentru a oferi o rezistență remarcabilă la coroziune, în special rezistență ridicată și o gamă largă de temperatură. Ca atare, materialul este unul dintre cele mai bune superaliaje disponibile și este folosit într-o gamă largă de industrii, cum ar fi industria aerospațială, auto, extracția petrolului, rafinarea petrolului, marină, tratarea deșeurilor și industria celulozei și hârtiei.

Aliajele INCOLOY au mai puțin nichel, ceea ce le poate face puțin mai ieftine pentru proiecte rentabile. Cu toate acestea, au încă o proporție bună de nichel pentru a beneficia de proprietățile sale. Aliajul INCOLOY 825 combină 38-46% nichel cu minimum 22% fier, plus crom și molibden, pentru a produce un material semnificativ pentru mediile în care fisurarea prin stress sau coroziunea generală este un factor important

Pentru a vedea toate aliajele noastre de nichel și produsele din nichel pur comercial, vă rugăm să vizitați pagina noastră de produse. Pentru a discuta cerințele dvs., contactați-ne.