Blog

Când vine vorba de mediile volatile ale procesării chimice, luați în considerare aliajul INCOLOY 825 ca material de bază

Un material incredibil de versatil și util, aliajul INCOLOY 825 este utilizat în mod obișnuit în industria chimică.

Când vine vorba de manipularea și procesarea substanțelor chimice, există multe provocări. Substanțele chimice, prin însăși natura lor, pot fi foarte corozive, iar procesele necesare pentru depozitarea și manipularea acestora produc adesea multă căldură.

Este important ca materialele selectate pentru orice parte a procesului industrial să fie disponibile. Din fericire, cele mai recente evoluții în producția de aliaje au creat materiale care se potrivesc chiar și pentru cele mai volatile procese chimice.

Aliajele de nichel au proprietăți cheie care le fac perfecte pentru această industrie. Sunt foarte rezistente la coroziune și pot face față temperaturilor și presiunilor ridicate implicate. Aceste aliaje superioare de nichel sunt folosite pentru a crea schimbătoare de căldură, cuptoare, conducte, pompe și supape.

De ce INCOLOY Alloy 825?

Dintre toate aliajele de nichel pe care le furnizam, aliajul INCOLOY 825 este dintre cele mai potrivite pentru utilizare în industria chimică. Acest material a fost unul dintre primele materiale la care s-a adăugat molibden în compoziția sa de nichel-crom-fier, iar multe alte aliaje de nichel care au urmat s-au bazat pe succesul său de atunci.
În ciuda faptului că este un precursor al aliajelor de nichel mai moderne, INCOLOY Alloy 825 este încă foarte utilizat în industria chimică. Pe lângă molibden, acesta include atât cupru, cât și titan. Echilibrate cu conținutul ridicat de nichel (38-46%), fier (minimum 22%) și crom (19,5-23,5%), toate aceste elemente se combină pentru a crea un material care este excepțional de rezistent la multe medii corozive.
Materialul și-a câștigat locul în industria chimică datorită rezistenței mari la coroziune pe care o oferă. Poate rezista coroziunii la ionii de clor, de exemplu, poate rezista în prezența acizilor sulfuric și fosforic. Molibdenul conferă materialului rezistență împotriva coroziunii in puncte și fisuri, în timp ce cromul oferă protecție împotriva substanțelor oxidante precum acidul azotic, nitrații și sarea oxidantă. Titanul stabilizează materialul împotriva sensibilizării la coroziunea intergranulară, atunci când este tratat termic corect.

Utilizări și aplicații

După cum puteți vedea, aliajul INCOLOY 825 a fost produs cu atenție pentru a-i oferi o gamă de proprietăți care îl fac util în industria chimică. De asemenea, este utilizat în controlul poluării, recuperarea petrolului și gazelor, producția de acid, operațiunile de decapare, reprocesarea combustibilului nuclear și manipularea deșeurilor radioactive.

Nu doar rezistența sa la coroziune face ca acest aliaj de nichel să fie atât de utilizabil. Prezintă, de asemenea, proprietăți mecanice bune, de la temperaturi criogenice la temperaturi moderat ridicate, deși are limitările sale – consultați fișa tehnică completă pentru a afla mai multe https://bswmetals.ro/project/alloy-825-incoloy-825/

Este, de asemenea, un material ușor de prelucrat, deoarece este rezonabil ductil. Poate fi lucrat destul de ușor și într-un mod similar cu oțelul inoxidabil austenitic. In procesul de productie trebuie să fie recopt cu atenție, deoarece temperaturile și procesele utilizate sunt obligatorii pentru rezistența ridicată la coroziune a materialului.

Dacă doriți să discutați cu noi despre următorul proiect și să aflați mai multe despre aliajul INCOLOY 825 și proprietățile acestuia, vă rugăm să ne contactați.

Lasă un răspuns