Aplicații și caracteristici ale ALIAJELOR DE NICHEL

Nichelul și aliajele de nichel sunt utilizate pentru o mare varietate de aplicații, majoritatea dintre acestea implicând rezistență la coroziune și / sau rezistență la temperaturi ridicate. Printre acestea se numără:
– Turbine pentru aeronave
– Centrale electrice cu turbine cu abur
– Aplicații medicale
– Energie nucleară
– Industria chimică și petrochimică

Rezistenta la căldură. Aliajele de Nichel- sunt utilizate în multe aplicații în care acestea sunt supuse la medii corozive si la temperaturi ridicate. Aliajele Nichel-crom care conțin mai mult de aproximativ 15% Cr sunt utilizate pentru a oferi rezistență la oxidare și carburizare la temperaturi care depășesc 760 ° C.

Rezistență la coroziune. Aliajele de Nichel- ofera o rezistență excelentă la coroziune pentru o gamă largă de medii corozive. Mediul coroziv în sine este cel mai important factor care determină coroziunea unui anumit metal si de aceea pentru medii corozive diferite se folosesc aliaje de nichel diferite.

O alta ramura in care sunt folosite aliajele de nichel este cea a instrumentelor și echipamentelor de masura si control si pentru fabricarea cuptoarelor și aparatelor pentru generarea căldurii.

Tipurile de aliaje de nichel conțin:
– Aliaje Cu-Ni conținând 2 până la 45% Ni
– aliaje Ni-Cr-Al care conțin 35 până la 95% Ni
– Aliaje Ni-Cr-Fe care conțin 35 până la 60% Ni
– aliaje de Ni-Cr-Si care conțin 70 până la 80% Ni

Nichel comercial și aliaje de nichel
Aliajele de nichel sunt utilizate în principal pentru rezistența lor la temperaturi înalte și coroziune.

Cateva tipuri de aliaje de nichel de importanță comercială sunt de exemplu: Nichel 200, Nichel 201.

S-a constatat că aliajele de nichel- cupru au o rezistență excelentă la coroziune în prezenta mediilor chimice corozive și în apa de mare fiind astfel folosite la fabricarea submarinelor nucleare și a navelor de suprafață. Prin schimbarea diferitelor proporții de nichel și cupru în aliaj, se pot crea o serie întreagă de aliaje dintre care cele mai importante sunt: aliajul 400 (66% Ni, 33% Cu) si aliajul K-500.

Seria de aliaje de nichel-crom și nichel-crom-fier a condus la o rezistență mai ridicată la temperaturi ridicate. Astăzi ele sunt folosite in industria energetica si chimica.Cateva dintre aliajele Ni-Cr și Ni-Cr-Fe sunt de exemplu:
– Aliajul 600 (76Ni-15Cr-8Fe).
– Aliaje Nimonic (80Ni-20Cr + Ti / Al).

Pentru medii cu temperatură ridicată:
– Aliaj 601. Conținut redus de nichel (61%) cu adaosuri de aluminiu și siliciu pentru o rezistență îmbunătățită la oxidare și nitrare
– Aliaj X750. Aluminiu și aditivi de titan pentru întărirea vârstei
– Aliaj 718. Adaosuri de titan și niobiu pentru a depăși problemele de crăpare a tensiunii în timpul sudării și reparațiilor prin sudură
– Aliaj X (48Ni-22Cr-18Fe-9Mo + W). Produse laminate plate la temperaturi ridicate pentru aplicații aerospațiale
– Waspaloy (60Ni-19Cr-4Mo-3Ti-1,3Al)- aplicații la motorul cu reacție
Unele variante rezistente la coroziune în sistemul Ni-Cr-Fe includ:
– Aliaj 625. Adăugarea a 9% Mo plus 3% Nb oferă atât rezistență la coroziune la temperaturi ridicate; rezistă la coroziune și perforare
– Aliaj C-22 (Ni-22Cr-6Fe-14Mo-4W). Rezistență superioară la coroziune în clorurile acide oxidante, clor umed și alte medii corozive severe
– Aliaj C-276 (17% Mo plus 3,7 W). Rezistență ridicată la coroziune a apei de mare și rezistență excelentă la coroziune și crapare.
– Aliaj 690 (adaos de Cr 27%). Excelenta oxidare si rezistenta la acidul azotic; specificate pentru eliminarea deșeurilor nucleare prin metoda încapsulării vitroase.

Mai multe detalii despre aliajele de nichel aici.