• Aproape fiecare roca magmatica – roci formate din solidificare de rocă topită – conține titan, în conformitate cu RSC.

• Un Boeing 737 Dreamliner este format din 15 la suta din titan, potrivit companiei.

• Stația Spațială Internațională (ISS) are un număr de piese de titan, inclusiv prin conducte, potrivit NASA. In cadrul Proiectului Rosetta, o companie de cercetare și de arhivare, cu scopul de a transmite limbajele umane,catre fiinte extraterestre, a zburat, de asemenea, o bucată de titan pur gravată în afara SSI, pentru datorita modului în care aceasta rezista la radiații și mediul aspru al spațiului.

• În ciuda aplicațiile sale în industria aerospațială , utilizarea cea mai comună de titan este ca dioxid de titan, un pigment alb utilizat în vopsire(pasta de dinti) și in creme pentru protecție solară, datorită capacității sale de a reflecta lumina și de a absorbi razele ultraviolete.

• Pământul nu este singurul loc pe care putem găsi titan. În 2011, o harta prin satelit a suprafeței Lunii a relevat grupuri de rocă-titan . Aceste roci adesea conținut de până la 10 la sută din titan, comparativ cu 1 la suta în roci terestre.
• Titanul poate fi utilizat ca materie primă în imprimarea 3D. În 2013, cercetătorii de la Australia Commonwealth Știință și Cercetare Industrială 3D-au tipărit o pereche de potcoave de titan ușoare pentru cai de curse. Oficiul de Naval Research a anunțat, în 2012, că o nouă metodă de sudură titanului să fie utilizată pentru a produce o carenă de dimensiuni mari pentru navă; construcția este un progres, potrivit Marinei, pentru că titanul este de obicei prea costisitor și dificil de fabricat pentru construcții navale. Noua metodă, numită sudare prin frecare,folosește un știft metalic rotativ pentru a topi parțial marginile a două bucăți de titan.

Titanul este un metal ușor și dur, de multe ori fiind folosit în fabricarea de mașini, unelte, echipamente sportive si bijuterii.

In medicina, implanturile de titan sunt folosite pentru a înlocui sau a stabiliza osul rupt. Implanturi de titan mici sunt chiar folosite pentru a imbunatati auzul in cazul persoanelor cu anumite tipuri de surditate. O tijă de titan cu șurub este forata în craniu în spatele urechii și atașat la o unitate de procesare a sunetului extern. Unitatea de externe preia sunetele și transmite vibrațiile prin implant de titan la urechea interna, ocolind orice probleme în urechea medie.

Titanul e un metal usor si dur,deseori folosit la echipamente, unelte, angrenaje si bijuterii.