Blog

Explorăm ce aliaje INCONEL sunt folosite pentru fabricare de țevi si tuburi și industriile care le folosesc în operațiunile lor esențiale.

Țevile si tuburile sunt printre cele mai utilizate componente fabricate cu aliaje de nichel și există o gamă largă disponibilă pe piață.

Țevile și tuburile INCONEL păstrează toate caracteristicile cheie asociate acestor aliaje de nichel. Aceasta include rezistența la coroziune lider în industrie, rezistență bună și performanță excelentă la temperatură ridicată.

Multe grade diferite de INCONEL sunt folosite pentru a produce țevi și au diverse aplicații.

INCONEL 601

Aliajul INCONEL 601 este un aliaj de nichel foarte util pentru producția de țevi . Are aplicații variate. Una dintre utilizările sale pe termen lung a fost pentru țevi în producția de plăci ceramice. Aceste tevi sunt utilizate în cuptoarele cu role, unde sunt expuse la explozii de temperaturi foarte ridicate, precum și la glazurile corozive aplicate pe plăci. Este, de asemenea, utilizat pentru tuburile de injecție de oxigen în fabricarea metalelor și a sticlei, precum și pentru tuburile de condensare în condiții de apă acidă. Specificațiile sale cheie îl ajută să facă față acestor condiții solicitante. Este format din nichel, o cantitate mare de crom și un adaos semnificativ de aluminiu, ceea ce îi permite să reziste efectelor unui mediu oxidant la temperatură ridicată. Nu este, totuși, ideal pentru condiții sulfurice.

INCONEL 718

Pentru aplicațiile care necesită un material de înaltă rezistență și rezistent la coroziune, aliajul INCONEL 718 este demn de luat în considerare. Combinația de nichel+cobalt, crom și molibden produce un aliaj de nichel care poate fi utilizat într-o gamă largă de temperaturi, de la -423°F la 1300°F. Este ușor de produs și ușor de fabricat, ceea ce a condus la utilizarea sa într-o gamă largă de industrii. Este adesea folosit la rachete, creând tuburi și țevi pentru rachete cu combustibil lichid, precum și în industria aerospațială.

INCONEL 625

Cel mai versatil din gama de produse INCONEL, aliajul INCONEL 625 este utilizat pe scară largă, datorită rezistenței sale ridicate, fabricabilității excelente și rezistenței remarcabile la coroziune. Rezistența sa ridicată provine din compoziția sa atent echilibrată, formată din nichel, crom și molibden, o combinație cunoscută pentru duritatea sa. De asemenea, conține niobiu în amestec, care funcționează alături de molibden pentru a distorsiona matricea atomică a aliajului pentru a oferi rezistență în stare recoaptă fără tratament termic. Acest lucru conferă materialului proprietățile sale corozive – poate rezista la medii foarte corozive. Ca atare, țevile și tuburile realizate cu aliajul INCONEL 625 pot fi utilizate în conductele de gaz, precum și în schimbătoarele de căldură cu apă de mare, centralele electrice și in procesele chimice. Mai recent, se foloseste în producția de biocombustibil ca parte a sistemelor de tuburi de supraîncălzire.

Dacă sunteți interesat de gama noastră de țevi și tuburi INCONEL, vă rugăm să contactați un membru al echipei noastre de vânzări pentru a afla mai multe.