Blog

Dacă aveți nevoie de o rezistență ridicată, alături de o rezistență bună la coroziune pentru medii solicitante, un material care merită luat în considerare este aliajul INCONEL 718. Aruncăm o privire mai detaliată asupra specificațiilor acestuia.
Când proiectul dumneavoastră necesită un aliaj care oferă o rezistență superioară înaltă, de ce să nu aruncați o privire la aliajul INCONEL 718? Acest material de nichel/cobalt și crom este o opțiune potențială pentru utilizare într-o gamă largă de domenii, inclusiv rachete cu combustibil lichid, inele, carcase și piese din table pentru avioane și motoare cu turbine cu gaz terestre și rezervoare criogenice – toate aplicațiile în care metalele trebuie să funcționeze la cele mai înalte niveluri. Proprietățile sale mecanice excelente sunt consistente pe o gamă largă de temperaturi, de la -423 °F până la 1300 °F.
Pe lângă rezistența înaltă, aliajul INCONEL 718 are niveluri bune de rezistență la coroziune în multe medii și este util în combaterea fisurii de coroziune cu ioni de clorură. Adăugarea de crom în aliajul pe bază de nichel îi conferă rezistență la elementele oxidante și compușii sulfului. Molibdenul, ca element de susținere, contribuie la rezistența la pitting într-o serie de circumstanțe.
Este adesea selectat deoarece este un metal versatil care poate fi ușor fabricat în piese complexe. Este cunoscut pentru rezistența remarcabilă la fisurarea post-sudare. De asemenea, poate fi prelucrat cu ușurință, deși puterea sa trebuie luată în considerare atunci când se analizează modul în care va fi procesat.
TRATAMENTE TERMICE
Aliajul prezintă o rezistență bună la tracțiune, la oboseală, la fluaj și la rupere într-o gamă largă de condiții. În cele mai multe cazuri, aliajul INCONEL 718 este specificat ca soluție recoaptă și întărit prin precipitare (altfel numit îmbatranit). Pentru a menține întreaga rezistență a aliajului, acesta trebuie tratat termic în condiții foarte specifice. Este întărit prin precipitarea fazelor secundare, cum ar fi gamma-prim și gamma-dublu prim, în matricea metalică. Există două tratamente termice comune care sunt utilizate în general pentru acest aliaj.
În primul rând, o recoacere la 1700-1850°F cu tratamentul de îmbătrânire corespunzător este tratamentul termic optim pentru aliajul INCONEL 718 pentru a oferi cea mai bună combinație de rezistenta la rupere, durata de viață și ductilitate. Oferă, de asemenea, cele mai ridicate rezistențe la tracțiune și la curgere la temperatura camerei, precum și cea mai mare rezistență la oboseală.
Dacă, totuși, proiectul dvs. necesită cea mai bună ductilitate în secțiuni transversale, rezistență la impact și rezistență la întindere a crestăturii la temperaturi scăzute, este necesară o recoacere de 1900-1950 °F cu tratamentul de îmbătrânire corespunzător. Acest proces poate produce fragilitate crestătură în ruptura de stres.
Pentru specificațiile tehnice detaliate ale acestui aliaj site-ul nostru. Dacă aveți un proiect care credeți că ar beneficia de aliajul INCONEL 718, vă rugăm să contactați un membru al echipei noastre de vânzări.