Blog

Faceți cunoștință cu aliajul metalic cu super puteri de a rezista chiar și la cel mai acid mediu și de a rămâne incredibil de dur la temperaturi sub zero: aliajul MONEL 400
De-a lungul anilor, aliajele au apărut și au dispărut, dar unele rămân să reziste testului timpului. Aliajul MONEL 400 este un produs de calitate cu o istorie lunga si interesanta. Este considerat un „aliaj puritan”, deoarece este fabricat cu aceleași proporții de nichel și cupru ca cel găsit în mod natural în minereul de nichel din minele din Ontario, Canada. A fost brevetat pentru prima dată de International Nickel Company la începutul anilor 1900 și a fost unul dintre primele aliaje pe bază de nichel fabricate, rezistente la coroziune. Versatilitatea și utilizarea sa într-o gamă largă de domenii înseamnă că MONEL 400 va continua să fie un aliaj proeminent pentru mulți ani de acum înainte.
Motivul pentru care este atât de popular este că oferă combinația rezistenței mecanice ridicate, cu rezistența excelenta la coroziune. Are, de asemenea, o ductilitate bună și un coeficient scăzut de dilatare termică. Deși are caracteristici similare cu Nichel 200/201 pur comercial, adaosul de cupru îl face mai puternic, dar și o alternativă bună, cu costuri mai mici.
REZISTENTA LA COROZIUNE LA MEDII ACIDE SI ALCALINE
Aliajul MONEL 400 este adesea folosit în situațiile în care va fi expus la medii reducătoare, datorită rezistenței sale excepționale la coroziune. Este mai rezistent la mediile oxidante decât aliajele cu cupru. Este adesea folosit pentru mediile marine, deoarece oferă o rată de coroziune foarte scăzută în curgerea apei de mare. Este rezistent la fisurarea prin coroziune prin stres și pitting în majoritatea apelor dulci și industriale.
Aliajul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a rezista atacului acidului fluorhidric în toate concentrațiile până la punctul de fierbere – de fapt, este probabil cel mai rezistent dintre toate aliajele de inginerie utilizate în mod obișnuit. De asemenea, poate rezista altor medii reducătoare, inclusiv acizilor sulfuric și clorhidric. Datorită acestei rezistențe ridicate la coroziune, este adesea folosit în procesarea chimică, turnuri de distilare a petrolului, elemente de fixare și fitinguri, pompe și supape interne. Veți descoperi, de asemenea, că are utilizări și mai extreme și cu risc ridicat, de exemplu în industria explozivilor și pentru rachete.
SUFICIENT DE DUR
Aliajul este cu siguranță la înălțimea provocării când vine vorba de rezistență. Rămâne puternic și dur pe o gamă largă de temperaturi. El își păstrează proprietățile mecanice excelente la temperaturi sub zero – nu suferă o tranziție de la ductil la fragil, chiar și atunci când este răcit la temperatura hidrogenului lichid. Alte materiale ar fi predispuse la fragilitate la aceste temperaturi extrem de scăzute, în ciuda rezistenței lor mari obișnuite, făcând din acesta un aliaj remarcabil în acest sens. Poate fi folosit și la temperaturi de până la 1000°F inclusiv în atmosfere oxidante și chiar mai mari în medii reducătoare.
Aflați mai multe despre aliajul MONEL 400 pe site-ul nostru și mai multe despre utilizarea acestuia pentru următorul proiect, contactând un membru al echipei noastre de vânzări.