Blog

Inconel 601 este un aliaj de nichel-crom foarte popular, care ofera inginerilor de proiectare și producătorilor un aliaj superior pentru utilizare la temperaturi ridicate. Este cunoscut pentru versatilitate, rezistență ridicată și sudabilitate bună la o gamă largă de temperaturi.
Aliajul Inconel 601 prezintă proprietati excepționale, cum ar fi rezistența la oxidare și alte medii la temperaturi inalte, rezistența adecvată la coroziune apoasă și este cunoscut pentru rezistența sa mecanică și rezistența ridicată la tracțiune la temperatura camere și temperaturi mai ridicate.
PROPRIETAȚI INCONEL 601
Combinația de conținut de nichel (61,5 %), crom (22,5 %) și aluminiu (1,4 %) din aliajul Inconel 601 îl face un superaliaj care oferă o rezistenta excelenta la coroziune. Aliajul Inconel 601 poate rezista la deformare chiar și în conditii severe de ciclu termic. Datorită conținutului ridicat de nichel al aliajelor, acesta este extrem de rezistent la coroziune cu ioni de clorura în unele dintre cele mai dure medii.
Cu o rezistență mecanică excepțională, nivelul de rezistența al aliajului Inconel 601 variază în funcție de starea și forma materialului. În mod obișnuit, starea de recoacere este utilizată pentru aplicații cu întindere limitată (temperaturi sub 1000°F (540°C)), iar starea tratată cu soluție este utilizată pentru aplicații cu ruptură limitată (temperaturi de și peste 1000°F (540°C) ). În diferite condiții de testare, aliajul Inconel 601 a demonstrat, de asemenea, rezistență la oxidare, carburare și sulfurare.
Rezistența superioara la rupere prin fluaj a aliajului Inconel 601 permite utilizarea acestuia în industriile care funcționează la temperaturi ridicate pe o perioadă extinsă de timp. Nu este fragilizat de expunerea constantă la temperaturi ridicate. Are, de asemenea, o rezistență foarte mare la oboseala, iar materialul recopt are o rezistență la oboseală mai mare decât materialul tratat cu soluție.
APLICAȚII ALE ALIAJULUI INCONEL 601
Cu asemenea proprietăți benefice, aliajul Inconel 601 are o gamă largă de aplicații – de la domeniul aerospațial și controlul poluării până la procesare chimică și prelucrare termică.
Inconel 601 IN PRELUCRARE CHIMICA
Aliajul Inconel 601 își găsește cea mai importantă aplicație în procesarea chimică. Aplicațiile pentru aliajul Inconel 601 pot fi – cutii izolatoare în reformatoare de amoniac, grile de susținere a catalizatorului și componente de combustie în producția de acid azotic, incălzitoare și tuburi de condensare.
Inconel 601 IN DOMENIUL AEROSPAȚIAL
Folosit la palete și inele de reținere ale turbinelor cu gaz, captușeli de cutie cu combustie, aprinzatoare pentru motoare cu reacție, garniture, arzatoare și ansambluri difuzoare.
Inconel 601 ÎN GENERAREA PUTERII
Aliajul Inconel 601 este, de asemenea, utilizat în industria de generare a energiei pentru sistemele de manipulare a cenușii, barierele de rețea și suportul tubului de supraîncalzire.
Inconel 601 ÎN PRELUCRARE PETROCHIMICĂ
Aliajul Inconel 601 este utilizat pentru preîncălzitoarele de aer și regeneratoarele de catalizator pentru fabricarea polietilenei în unitățile de procesare petrochimică.
Inconel 601 ÎN ECHIPAMENTE DE PRELUCRARE TERMICĂ
În cuptoarele industriale, aliajul Inconel 601 este utilizat pentru diverse aplicații, cum ar fi tuburi radiante, scuturi de flacără, retorte, perdele cu lanț, duze pentru arzator, tuburi de recoacere a firelor, banda transportoare din sarma țesuta și elemente de încalzire cu rezistență electrica. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru aplicații termice, cum ar fi generatoare de cuptor, ecran radiant cu infrarosu și tuburi de protecție cu termocuplu. Aplicațiile industriale-termice, cum ar fi tavile, corpurile de fixare și coșurile pot utiliza, de asemenea, aliajul Inconel 601.
Inconel 601 ÎN DISPOZITIVE DE CONTROLUL POLUARII
Aliajul Inconel 601 poate fi util și în sistemele de evacuare și reactoarele termice ale motoarelor pe benzină. De asemenea, pot fi utilizate ca dispozitive de control al poluării în camerele de ardere ale incineratoarelor de deșeuri solide.