Blog

Aruncăm o privire asupra seriei de aliaje INCOLOY 800, în special variantele INCOLOY Alloy 800H și 800HT, care oferă o rezistență semnificativ mai mare la penetrare și la rupere față de materiale inoxidabile.

Seria INCOLOY Alloy 800 este o gamă de aliaje specializate special concepute pentru a răspunde nevoii de pe piață pentru un material care să își poată menține o rezistența excelentă la coroziune la temperaturi ridicate.

Metalul original, INCOLOY Alloy 800, a fost introdus în anii 1950 ca un aliaj de nichel-fier-crom pentru a raspunde nevoii de pe piață pentru un aliaj rezistent la căldură și coroziune, cu un conținut relativ scăzut de nichel și un conținut scăzut de carbon. Atunci a fost folosit pentru unele instalații de generare a aburului, precum și în componentele și echipamentele cuptoarelor, pentru tuburile de cracare ale cuptoarelor in petrochimie, colectoarele și învelișurile pentru elementele electrice de încălzire.

Având în vedere capacitatea sa de a rezista la oxidare, carburizare și alte tipuri de coroziune la temperatură înaltă, precum și rezistența sa ridicată în aceste condiții, aliajul INCOLOY 800 este încă un material utilizat pe scară largă. Cu toate acestea, a fost rafinat pentru a forma două versiuni mai noi: INCOLOY Alloy 800H și INCOLOY Alloy 800HT.

INCOLOY Alloy 800H

INCOLOY Alloy 800H este un derivat cu compoziție controlată a aliajului INCOLOY 800, diferența fiind nivelul de carbon mai precis. În timp ce INCOLOY Alloy 800 oferă niveluri de carbon până la maximum 0,10% (fără limită inferioară), INCOLOY Alloy 800H are un interval specific de carbon de 0,05-0,10%. S-a dovedit că intervalul 0,05-0,10% oferă proprietăți mai mari de penetrare și rupere, motiv pentru care reprezinta o specificație cheie a aliajului INCOLOY 800H, împreună cu o dimensiune medie a granulelor ASTM 5 sau mai grosiere.

Aplicațiile aliajului INCOLOY 800H includ tevile de procesare petrochimică; burduf și vârfuri de evază în serviciul de rafinărie; tubulaturi de supraîncălzire și reîncălzire în generarea de energie; și retorte pentru tratament termic, dispozitive de mufe și dispozitive de fixare.

INCOLOY Alloy 800HT

INCOLOY Alloy 800HT este un derivat cu compoziție controlată a aliajului INCOLOY 800H, bazat pe structura compozițională originală a aliajului INCOLOY 800. Are un conținut de carbon mai precis de 0,06-0,10%, dar principala diferență în versiunea HT a metalului este aceea că are o gamă mai strictă de conținut de aluminiu și titan. În cursul dezvoltarii materialului, s-a constatat că menținerea acestor elemente în porțiunea superioară a intervalului permis pentru aliajul INCOLOY 800H a asigurat proprietăți mai mari de penetrare și ruptură prin efort. Aliajul INCOLOY 800HT permite solicitări de proiectare admisibile mai mari printr-o chimie restrânsă și necesită un tratament termic de 1149°C.

Este folosit pentru multe dintre aceleași aplicații ca INCOLOY 800H și ambele rămân în uz simultan. Cu toate acestea, în anumite specificații, INCOLOY Alloy 800H poate să nu fie potrivit pentru utilizare, în funcție de temperaturile de serviciu, caz în care aliajul INCOLOY Alloy 800HT poate fi folosit în schimb.

Vizualizați gama noastră completă de aliaje INCOLOY https://bswmetals.ro/project/alloy-800hht-incoloy-800hht/ pentru mai multe informații.

Lasă un răspuns