Blog

ALLOY 825 (ALIAJ NICHEL) VS. SUPER DUPLEX (OTEL INOXIDABIL)

Aliajul 825 poate fi considerat ca punctul de pornire atunci când treceți de la oțeluri inoxidabile(super duplex) la aliaje de nichel mai scumpe. Cu un conținut de > 40% Ni și> 20% Cr, se observa cu siguranță o crestere semnificativa a prețului în comparație cu aliajele super duplex.

Deci, de ce l-ati utiliza ?

Oțelurile inoxidabile duplex și super duplex sunt foarte cautate atât din punct de vedere al rezistenței la coroziune, cât și al rezistenței la rupere.
Cu toate acestea, există limitări practice ale domeniului de temperatură de funcționare, caz in care în care intra in joc Alloy 825.

În timp ce aliajele super-duplex standard obțin o rezistenta mecanica la rupere> 80ksi, pentru Alloy 825 sunt doar> 36ksi.

În mod similar, PREN (pitting resistance equivalent number = numărul echivalent al rezistenței de coroziune in puncte) este doar 31, în timp ce un aliaj super duplex atinge > 40.

In orice caz:

a) Aliajul 825 poate fi utilizat la temperaturi de funcționare de până la 540grade C, în timp ce super duplexul este limitat la 250grade C.

b) Aliajul 825 păstrează proprietatile mecanice la temperaturi criogenice, în timp ce proprietățile duplexului și superplex duplex tind să scadă la temperaturi foarte scăzute.

Conținutul ridicat de nichel din Alloy 825 asigură rezistență la fisurarea materialului datorita coroziunii. Adăugările de molibden și cupru îi permit să reziste la medii corozive, cum ar fi acizii sulfurici și fosforici. O adăugare controlată de titan inhibă coroziunea intergranulară care ar putea apărea altfel la temperaturi ridicate.

Alloy 825 este utilizat în mod obișnuit de către clienții noștri în componente pentru supape și pompe pentru industria ChimicaOil&Gas si Nucleara.

Lasă un răspuns