Blog

Cu o gamă atât de largă de proprietăți de rezistenta la coroziune si temperaturi inalte, nu este de mirare că aliajul C-276 este utilizat în atât de multe aplicații industriale.

De exemplu, este utilizat în sistemele de desulfurare a gazelor arse (FGD) pentru a controla poluarea aerului din centralele electrice. Componentele pentru care este utilizat includ epuratoare de gaze(scruber), conducte și garnituri.

Față de alte aliaje, sa demonstrat că aliajul INCONEL C-276 are capacitatea de a rezista la un conținut mai mare de cloruri înainte de debutul coroziunii localizate. Având în vedere că lichidele de scrub și condensul de gaz conțin cloruri, nu este de mirare că aceasta este o opțiune perfectă în acest sector industrial.

Acest aliaj de nichel este ales și pentru utilizarea în unele aplicații de câmpurile petrolier și aplicatii submarine.

Când vine vorba de recuperarea și manipularea gazului natural acid – care conține adesea hidrogen sulfurat, dioxid de carbon și cloruri – materialele trebuie să aibă o rezistență bună la fisurarea datorata acidului sulfuric și la fisurarea datorata coroziunii la stres.

Aliajul C-276 INCONEL are niveluri ridicate de nichel, crom și molibden, care lucrează împreună pentru a oferi această rezistență, chiar și la temperaturi ridicate în puțurile adânci. Se folosește pentru tubulatura și componentele de pe fundul marii dar și la suprafață.

Datorita compozitiei chimice C276 este util și în controlul poluării și procesarea deșeurilor, un mediu foarte dur.

Conținutul ridicat de molibden din aliajul INCONEL C-276 ajută la formarea unei rezistențe la coroziunea in puncte și fisurare(crapare). Este utilizat în secțiunile cele mai agresive ale sistemelor de tratare a fluidelor uzate, unde alte materiale nu ar putea face față condițiilor dure.

Când vine vorba de controlul poluării aerului, aliajul este utilizat pentru: garnituri, conducte, amortizoare, scrubbers, reîncălzitoare cu gaz, ventilatoare și carcase pentru ventilatoare.

Aliajul INCONEL C-276 este, de asemenea, un material important în industria chimică. A fost selectat pentru a fi utilizat în procese care conțin ioni de clorură ferică și cuprică, clor, hipoclorit, dioxid de clor, acizi organici, anhidridă acetică, apă de mare, saramură și ulei acid. Este folosit pentru: schimbătoare de căldură, vase de reacție, evaporatoare și conducte de transfer.

Lasă un răspuns